מהן העבירות הנפוצות ביותר בכבישי ישראל וכיצד להימנע מהן

אין ספק שהכבישים בישראל הם זירה לא רגועה בכלל. בין פקקים, עומסי תנועה ונהגים לחוצים, לא פעם אנחנו מוצאים את עצמנו מבצעים עבירות תנועה – לפעמים בלי לשים לב בכלל. אבל מה הן בעצם העבירות הנפוצות ביותר? ואיך אפשר להימנע מהן? המשיכו לקרוא.

 

 מהירות מופרזת: מלכת העבירות

כמה פעמים תפסתם את עצמכם "מרחפים" קצת מעל המהירות המותרת? זו לא סתם תחושה, האמת שזו העבירה הנפוצה ביותר בכבישי הארץ. אז למה זה קורה? ראשית, יש לנו נטייה טבעית לחשוב ש"עוד קצת" מעל המהירות המותרת זה בסדר. שנית, לפעמים אנחנו פשוט ממהרים ומרגישים שאין ברירה. אבל האמת היא שנהיגה במהירות מופרזת לא רק מסוכנת, היא גם לא באמת חוסכת לנו זמן משמעותי.

כדי להימנע מעבירה זו, כדאי להקפיד על כמה דברים פשוטים:

  1. תכננו את הנסיעה מראש וצאו בזמן.
  2. השתמשו בבקרת שיוט אם יש לכם ברכב.
  3. שימו לב לתמרורים ולשלטים אלקטרוניים המציגים את המהירות המותרת.
  4. זכרו שהמהירות המותרת היא המקסימום, לא המינימום.

 מהירות מופרזת מלכת העבירות

אי-ציות לתמרורים: כשהעיניים מפספסות

במקום השני ברשימת העבירות הנפוצות נמצאת אי-ציות לתמרורים. זו עבירה שקל מאוד ליפול בה במיוחד כשאנחנו נוהגים באזור לא מוכר או כשאנחנו מוסחים. הבעיה העיקרית כאן היא חוסר תשומת לב. לפעמים אנחנו פשוט לא שמים לב לתמרור עצור או לתמרור אין כניסה. במקרים אחרים, אנחנו רואים את התמרור אבל מחליטים להתעלם ממנו כי "אין אף אחד בסביבה".

 

איך נמנעים מזה?

דבר ראשון – תהיו ערניים לסביבה. סרקו את הכביש ואת צדדיו באופן קבוע. אל תסמכו רק על ה-Waze. תפקחו עיניים כי לפעמים המפה לא מעודכנת. בנוסף, אם אתם לא בטוחים לגבי משמעות של תמרור, עדיף לנהוג בזהירות יתר ולעבור את המקטע בשלום.

 

שימוש בטלפון הנייד: הפיתוי הקטלני

כנראה העבירה הכי מסוכנת מכולן – השימוש בטלפון הנייד בזמן נהיגה. למרות שכולנו יודעים כמה זה מסוכן, עדיין רבים מאיתנו מוצאים את עצמם בודקים הודעה או עונים לשיחה תוך כדי נהיגה. הסכנה כאן ברורה – הסחת דעת קטלנית שיכולה להוביל לתאונות חמורות. אבל בנוסף לסכנה, זו גם עבירה שקל מאוד להיתפס עליה. שוטרים ומצלמות תנועה מחפשים במיוחד נהגים שמשתמשים בטלפון.

 

אז מה עושים במקרה הזה?

השתמשו במערכת דיבורית אם אתם חייבים לענות לשיחות, הפעילו מצב "נהיגה" בטלפון שמשתיק התראות. ואם אתם ממש חייבים להשתמש בטלפון, פשוט עצרו בצד הדרך במקום בטוח.

שימוש בטלפון הנייד הפיתוי הקטלני

מה קורה אם כבר קיבלתם דו"ח?

אם בכל זאת מצאתם את עצמכם מקבלים דו"ח תנועה, חשוב לדעת שיש אפשרות של ערעור על דו"ח תנועה למרות שזה לא תמיד קל, אבל אם אתם באמת מאמינים שהדו"ח ניתן בטעות או שהיו נסיבות מיוחדות, כדאי לשקול ערעור.

 

לסיכום,

בסופו של דבר הרעיון של הימנעות מעבירות תנועה היא לא רק כדי להימנע מקנסות אלא לשמור על בטיחות – שלנו ושל כל משתמשי הדרך האחרים. אז בפעם הבאה שאתם עולים לרכבים ויוצאים לדרך, הזכירו לעצמכם את החוקים החשובים הללו וסעו בזהירות.

מהן העבירות הנפוצות ביותר בכבישי ישראל וכיצד להימנע מהן

אולי יעניין אותך גם